Ontdek de duurzame kalkpreventie voor uw Woning van Sani-plan

Delen via

Waarom is kalkaanslag schadelijk voor leidingwerk en apparaten?

  • Kalkaanslag verkleint de binnendiameter van leidingen en bochten, wat uiteindelijk tot beperking van de doorstroomsnelheid en drukverlies leidt.
  • Kalkaanslag kan zich vormen op interne bewegende delen van kleppen en onderdelen, waardoor die minder goed gaan functioneren of, nog erger, niet meer veilig zijn.
  • Verwarmingselementen kunnen bedekt raken met kalkaanslag, waardoor hun efficiëntie vermindert en de gebruikskosten stijgen.
  • 1mm kalkaanslag leid al vlug tot 10% rendemenstverlies.
  • Na verloop van tijd wordt kalkaanslag vrijwel onoplosbaar, waardoor het uiterst lastig te verwijderen is en dure saneringsmaatregelen nodig kunnen zijn.

Wat zijn de verschillen tussen OneFlow en andere kalkpreventietechnologieën?

Waterontharders verwijderen mineralen uit hard water door middel van ionenwisseling. Daarvoor zijn zout en elektriciteit nodig, en een regeneratiecyclus die periodiek water op het riool afvoert. Het gebruik van waterontharders is in een aantal regio’s in de Verenigde Staten aan banden gelegd, omdat daar droogte heerst en de zuiveringsinstallaties het zout niet kunnen verwijderen. Het teruggewonnen water is daardoor niet bruikbaar voor irrigatie.

Chemische kalkremmers zetten fosfaathoudende chemicaliën in om kalkaanslag te voorkomen. Deze systemen werken beter in toepassingen met koud water, maar in warm water vertonen ze vaak storingen of raken ze defect. Net als bij ontharders is het bij systemen die kalk aanmaken noodzakelijk om steeds een chemische stof toe te voegen, waardoor eindgebruikers maandelijks terugkerende kosten hebben.

Systemen op basis van magneten, elektromagneten, radiogolven en elektriciteitsgolven voldoen aan geen enkele norm voor kalkpreventie van internationaal erkende, onafhankelijke keuringsbureaus. De producenten van deze producten citeren uit eigen gegevens om de claims over fantastische kalkpreventie te onderbouwen, maar geen van deze producten voldoet aan internationale protocollen voor kalkpreventie. ‘Voorzichtigheid geboden’ is het beste advies voor iedereen die overweegt om deze systemen te kopen.

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Een volledige installatie kan al vanaf 550 EUR voor een gemiddelde woning. Dit is installatie en materialen inbegrepen.

Download hier de folder van het ONE-Flow systeem.

  • Recente nieuwsartikels